Coris turistično zavarovanje

Coris primeri 2018 + NAGRADNA IGRA na dnu strani

Najbolj pogosta vprašanja, ki jih dobimo, so povezana z višino kritja in obsegom zavarovalnih kritij.

Odgovori niso tako enostavni. Vsak primer je drugačen, zato smo za vas izbrali 4, na katerih pobližje predstavimo naše delo, naš namen in pomembnost sklenitve zavarovanja za tujino.

Primeri, s katerimi si boste lahko dejansko pomagali pri naslednjem nakupu zavarovanja za tujino:

Hrvaška, ježek in evropska kartica

Hijacint - oče, mož in zgleden zet, pelje svojo družino na dopust. Gneča na meji se počasi umirja, cene turističnih nastanitev bodo nižje, domače paradižnike bo zalival sosed… "life is good", si pravi.

Misli mu bežijo proti Jadranski magistrali. Sonce ga boža že na daljavo in v kotičku najlepših misli sliši prodajalca pečene koruze, ki se sprehaja po plaži in vabi k nakupu. Zagleda ga iz vode, steče proti denarnici, neposrečen baletni obrat v vodi in … opa, ježeve bodice so se mu zapičile tako globoko v stopalo, da je prvič v življenju videl Mlečno cesto - čisto od blizu.

Žena ga odpelje do bližnje zasebne ambulante. S seboj ima le evropsko kartico, CORIS zavarovanja si ni uredil, saj je Hrvaška blizu in poceni, si je mislil.

Strošek: 300 €, ki ga je plačal takoj, v ambulanti.

Dopust so zaključili predčasno, saj bi moral kriti tudi vsa previjanja, ki so bila potrebna.

Po vrnitvi v Slovenijo je vložil zahtevek za povračilo na ZZZS, katerega so mu zavrnili. Evropska kartica ne krije stroškov nastalih v zasebnih ambulantah. To pa je bila tudi edina ambulanta v bližini. CORIS zavarovanje bi mu te stroške pokrilo.

Hijacint je ukrepal. Sklenil je celoletno družinsko zavarovanje za HRVAŠKO in tako poskrbel, da prav nobena neprijetnost več ne bo prekinila težko pričakovanega dopusta njegove družine.

Bodite kot Hijacint! Sklenite CORIS zavarovanje in potujte 24h brez skrbi.  

Skleni on-line

Tunizija in morska rižota           

Tunizija, Egipt in ostale destinacije, polne lepo urejenih resortov, ki ponujajo udobno preživljanje dopusta.

Marsikdo ob tem ni pozoren na tisto kocko ledu v soku, ki ga spije ob bazenu ali na sadje, oprano z oporečno vodo in na slastno morsko rižoto. Ravno slednja je Donaldu, ki je s svojo družino dopustoval v Tuniziji, skoraj uničila dopust.

Donald je pred odhodom sklenil CORIS. Obvestil nas je o težavah - trebušni problemi, diareja, bruhanje…

Organizirali smo pregled pri zdravniku, končni stroški prevozov do/od zdravnika, pregleda in zdravil so narasli na 1.245 €. Donaldu je stroške krilo zavarovanje CORIS, tako je 1.245 € prihranil za naslednji dopust.


Skleni on-line

Kitajska, udarec v glavo in 17.700 € stroškov

Rožle se je s prijatelji odločil zadnji dan dopusta prehoditi del Kitajskega zidu. Na poti nazaj je nerodno padel in se z glavo udaril v kamen.

Zaradi hujše krvavitve so prijatelji takoj poklicali reševalno službo. O primeru so nas obvestili direktno iz bolnice, saj so se prijatelji vrnili v Slovenijo. Po nekaj dneh v bolnišnici je bil Rožle sposoben za prevoz domov. Strošek bolnišnice in vseh preiskav: 12.800 €. Nova letalska karta: 1.700 €.

Rožle je zaradi hujše poškodbe za potovanje domov potreboval tudi spremstvo medicinskega osebja. Strošek: 3.200 €.

Tudi Rožle je bil odgovoren in poskrbel, da sebi in svojim domačim ni zmanjšal stanja na bančnem računu zaradi nerodnega padca v višini 17.700 €.

ZDA, Kitajska, Japonska… so destinacije, ki so precej oddaljene od Slovenije, poleg tega pa so zdravstvene storitve tam občutneje dražje kot pri nas. Ko potujete v omenjene dežele, razmislite o višjem kritju. Rožle na srečo ni potreboval prevoza s sanitetnim avionom. To bi že tako visoke stroške močno povečalo. 


Skleni on-line

Odpoved letalske karte        

Družina Novak se je veselila poletnega dopusta na Mauritiusu, ki so ga rezervirali že pozimi. V roku 48 ur so sklenili riziko odpovedi, »za vsak slučaj«.

Dan pred odhodom je otroka začelo boleti uho. Obisk zdravnika je pokazal, da gre za vnetje srednjega ušesa. Čeprav se sliši precej nedolžno, je potovanje z letalom v takšnem primeru neizvedljivo oziroma odsvetovano. Zato so morali Novakovi svoj dopust odpovedati.

S pravilno sklenjenim zavarovanjem CORIS RIZIKO ODPOVEDI in predložitvijo zdravniškega potrdila, so dobili povrnjeno celotno kupnino, in sicer 4.700 €.

Zavarovanje, sklenjeno »za vsak slučaj«, je prišlo Novakovim še kako prav.


Skleni on-line

Nauk zgodb: ne zanašajte se na srečo, ta prav tako kot vi rada kdaj počiva. 

Osvoji tedenski najem avtodoma

… da pozdrav od poletja ne bo pretežak, smo za vas pripravili nagradno igro. Podarili bomo enotedenski najem AVTODOMA >> kliknite na sliko ali gumb »SODELUJ V NAGRADNI IGRI«. Morda je vaš dopust bližje, kot si mislite.  

Sodeluj v nagradni igri
Copyright April © 2017 | Tehnična izvedba TriTim spletne in mobilne rešitve