• Izbira zavarovanja
  • Osebni podatki
  • Povzetek in plačilo

1. Datum odhoda

Sklenitev zavarovanja je potrebno opraviti najmanj 15 dni pred odhodom.

2. Datum nakupa oz. rezervacije (letalske karte, namestitve, rent a car…)

Sklenitev zavarovanja in plačilo je potrebno opraviti v roku dveh dni od rezervacije oz nakupa

3. Znesek, ki ga želite zavarovati

Zavarujete lahko celotne stroške prevoza in stroške namestitve. Potrebno je zavarovati celoten znesek, ne zgolj avansa.

Kako pravilno vpišem znesek za zavarovanje?
Zavarovati je potrebno celoten znesek, ki ga boste plačali, tudi če ste v začetku opravili zgolj delno plačilo. Primer: zdaj ste plačali 200€ za hotel, 2 tedna pred odhodom boste plačali še 800€. Znesek za zavarovanje mora biti 1000€, čeprav ste zaenkrat plačali le 200€.
Naknadno nam boste morali posredovati ustrezna dokazila o plačanih storitvah (e-letalska karta, vaucher ali ostala ustrezna dokazila).

4. Kritja

Osnovno

Razširjeno

Bolezen ali poškodba
Novo nastala bolezen, poškodba ali smrt zavarovanca, partnerja, bližnjega družinskega člana ali sopotnika, v času od sklenitve police do odhoda na potovanje. Predobstoječe in kronične bolezni oziroma poškodbe so izključene iz zavarovanja.
Nosečnost
Zapleti, povezani z nosečnostjo zavarovanke ali sopotnice, če je bila nosečnost zdravniško ugotovljena in potrjena po sklenitvi police in je potovanje po zdravniškem mnenju odsvetovano.
Poziv na sodišče
Če zavarovanca ali sopotnika doleti obvezna karantena, sodelovanje v poroti ali pričanje na sodišču.
Izguba zaposlitve
Če zavarovanca ali sopotnika doleti neprostovoljna izguba zaposlitve.
Prekinitev zakonske zveze
Razveza zakonske zveze ali prekinitev pravno priznane zunajzakonske zveze.
Odpoved poroke ali poročnega potovanja
Odpoved poroke ali poročnega potovanja.
Udeležba v prometni nesreči
Zavarovančeva ali sopotnikova neposredna vključenost v prometno nesrečo na poti do letališča, ki resno ogrozi pravočasen prihod, dokazana s policijskim zapisnikom o nesreči.
Pomanjkanje snega
Pomanjkanje snega v smučarskem središču, pri katerem deluje manj kot 50% naprav, predvidenih za uporabo, kar onemogoča izvajanje načrtovanih dejavnosti.
Opozorilo uradnega organa
Če pristojen organ izda opozorilo za turiste, ki velja za določeno območje ali državo, ki je del načrtovanega potovanja (npr. ekstremne vremenske razmere, epidemija, pandemija).
Odpoved dogodka
Odpoved dogodka (koncerta, športne prireditve), za katerega je bilo urejeno potovanje, če ni del organiziranega prevoza na dogodek, ki vključuje skupino posameznikov.
Sprememba datuma strokovnega/državnega izpita
Sprememba datuma strokovnega/državnega izpita glede na predhodno objavljen datum, če je bilo potovanje organizirano po objavi prvotnega datuma in pred objavo novega.
Obsežna škoda na domu
Če mora zavarovanec ali sopotnik ostati doma zaradi obsežne škode na svojem domu, povzročene v požaru, eksploziji letala, neurju, poplavi, zemeljskem plazu ali pogrezanju, ali ki so jo povzročile zlonamerne osebe ali tatovi, pri čemer je potrebno predložiti poročilo o dogodku reševalne službe.
Pomoč v izrednih razmerah
Če je zavarovanec ali sopotnik vključen v pomoč v primeru izrednih razmer (npr. požar, poplave, potres,…) v svoji državi, kar se dokazuje s pisno obrazložitvijo ustreznega organa.
Odbitna franšiza
50 €/osebo
Copyright April © 2017 | Tehnična izvedba TriTim spletne in mobilne rešitve