Zavarovanje rizika odpovedi

Zsvarovanje rizika odpovedi

Zavarovanje rizika odpovedi

Ste opravili nakup letalske karte ali rezervirali hotel? Na Corisu vam nudimo zavarovanje za primer odpovedi vašega potovanja.

Zavarujte letalsko karto

Če ste kupili letalsko karto in jo želite zavarovati, je Coris pravi naslov.

Zavarujte nastanitev

Zavarujete lahko rezrevacijo hotela, apartmaja ali mobilne hiške.

Zavarujete lahko tudi

Križarjenje, najem avtodoma, jadrnice ali rent a car vozila, karto za vlak…

Zavarovanje rizika odpovedi je namenjeno vsem, ki potujete v lastni režiji, kar pomeni, da rezervacij in nakupov ne opravite pri turističnih agencijah.

Izbirate lahko med osnovnim in razširjenim kritjem. Osnovno kritje krije odpoved zaradi bolezni ali poškodbe, pri razširjenem kritju pa so poleg zdravstvenih težav razlogi za odpoved lahko tudi težave pri nosečnosti, izguba službe, pomanjkanje snega na smučiščih, odpoved poroke ali poročnega potovanja, obsežna škoda na domačem naslovu itd…

Zakaj potrebujete zavarovanje?

Če vam bolezen, poškodba ali kateri drug razlog prepreči odhod na potovanje, si boste s sklenitvijo zavarovanja povrnili stroške, ki ste jih imeli z nakupom letalske karte in rezervacijo nastanitve oz. najema.

Kdo se lahko zavaruje?

Zavarovanje je potrebno skleniti in plačati v roku 2 dni od nakupa oz. rezervacije. Do odhoda na pot mora biti vsaj 15 dni. Izpolnjena morata biti oba pogoja.

Kako uveljavljate zavarovanje?

V primeru odpovedi ali morebitne odpovedi nas morate v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v roku 48 ur obvestiti na: odpoved@april.si

Kritje

Osnovno

Razširjeno

Bolezen ali poškodba
Novo nastala bolezen, poškodba ali smrt zavarovanca, partnerja, bližnjega družinskega člana ali sopotnika, v času od sklenitve police do odhoda na potovanje. Predobstoječe in kronične bolezni oziroma poškodbe so izključene iz zavarovanja.
Nosečnost
Zapleti, povezani z nosečnostjo zavarovanke ali sopotnice, če je bila nosečnost zdravniško ugotovljena in potrjena po sklenitvi police in je potovanje po zdravniškem mnenju odsvetovano.
Poziv na sodišče
Če zavarovanca ali sopotnika doleti obvezna karantena, sodelovanje v poroti ali pričanje na sodišču.
Izguba zaposlitve
Če zavarovanca ali sopotnika doleti neprostovoljna izguba zaposlitve.
Prekinitev zakonske zveze
Razveza zakonske zveze ali prekinitev pravno priznane zunajzakonske zveze.
Odpoved poroke ali poročnega potovanja
Odpoved poroke ali poročnega potovanja.
Udeležba v prometni nesreči
Zavarovančeva ali sopotnikova neposredna vključenost v prometno nesrečo na poti do letališča, ki resno ogrozi pravočasen prihod, dokazana s policijskim zapisnikom o nesreči.
Pomanjkanje snega
Pomanjkanje snega v smučarskem središču, pri katerem deluje manj kot 50% naprav, predvidenih za uporabo, kar onemogoča izvajanje načrtovanih dejavnosti.
Opozorilo uradnega organa
Če pristojen organ izda opozorilo za turiste, ki velja za določeno območje ali državo, ki je del načrtovanega potovanja (npr. ekstremne vremenske razmere, epidemija, pandemija).
Odpoved dogodka
Odpoved dogodka (koncerta, športne prireditve), za katerega je bilo urejeno potovanje, če ni del organiziranega prevoza na dogodek, ki vključuje skupino posameznikov.
Sprememba datuma strokovnega/državnega izpita
Sprememba datuma strokovnega/državnega izpita glede na predhodno objavljen datum, če je bilo potovanje organizirano po objavi prvotnega datuma in pred objavo novega.
Obsežna škoda na domu
Če mora zavarovanec ali sopotnik ostati doma zaradi obsežne škode na svojem domu, povzročene v požaru, eksploziji letala, neurju, poplavi, zemeljskem plazu ali pogrezanju, ali ki so jo povzročile zlonamerne osebe ali tatovi, pri čemer je potrebno predložiti poročilo o dogodku reševalne službe.
Pomoč v izrednih razmerah
Če je zavarovanec ali sopotnik vključen v pomoč v primeru izrednih razmer (npr. požar, poplave, potres,…) v svoji državi, kar se dokazuje s pisno obrazložitvijo ustreznega organa.
Odbitna franšiza
50 €/osebo
Višina premije od vrednosti nakupa
4,3 %
6,6 %
Najnižja premija znaša 7,12 €
Copyright April © 2017 | Tehnična izvedba TriTim spletne in mobilne rešitve