09.04.2020

Pomembno obvestilo za zavarovanceObvestilo zavarovancem o vplivu Brexita na izpolnjevanje pogodbenih obveznosti zavarovalnice AmTrust.

Pomembno obvestilo za zavarovance

Pozdravljeni,

Spodnje obvestilo je za vas relativno nepomembno, a smo ga po zakonu dolžni posredovati vsem zavarovancem, ki ste v zadnjih 3 letih na CORIS_u sklenili zavarovanje za tujino oz. zavarovanje odpovedi potovanja. 3 leta je namreč obdobje, ko po Obligacijskem zakoniku še vedno lahko uveljavljate škodne zahtevke iz naslova omenjenih zavarovanj.

Zgodba na kratko:

Kot veste, CORIS na področju zavarovanj sodeluje z ameriško zavarovalnico AmTrust. Ta je v Evropi poslovala preko angleške izpostave v Londonu. Izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije, dne 31.1.2020, je za sabo potegnil številne posledice, zato je bilo poslovanje iz Anglije oteženo do te mere, da se je celotno poslovanje zavarovalnice AmTrust v Evropi iz Anglije preselilo na Irsko. Šlo je za dolgotrajen proces, ki je potekal skoraj leto dni in bil dokončno zaključen 31.1.2020. Omenjeno dejstvo na vaše pravice iz naslova sklenjenih zavarovanj nima nobenega vpliva, a smo o odločitvi Višjega sodišča v Angliji po zakonu dolžni o tem obvestiti vse zavarovance.

Vse podrobnosti si lahko preberete v priloženih dokumentih.

Še enkrat ponavljamo, da vse to na vas ne bo imelo nobenega vpliva, seveda pa nas za vsa dodatna vprašanja ali pojasnila v zvezi s tem kadarkoli lahko tudi pokličete.

 

Assistance CORIS d.o.o.

Ne spreglejte tudi

Obvestila

Coris Coris

Trenutno so nagradne igre odšle na zasluženi dopust.

Prijavite se na naše e-novice, kjer vas bomo takoj obvestili, ko se vrnejo in najavijo novo nagradno igro, za katero se lahko potegujete.

Stopiti v stik z nami je preprosto.

Naši člani ekipe vam bodo z veseljem in hitro odgovorili.

Od 28. januarja 2021 dalje, je kritje za Covid-19 podano na vseh obstoječih, kakor tudi na novo sklenjenih zavarovanjih za tujino